Ως εδώ!

Σάββατο 16:48,01 Φεβρουαρίου 2014
Ως εδώ!

 

Έχω την τύχη να διδάσκω στη σχολή του Σταμάτη Μαλέλη το μάθημα τηλεπαρουσίασης. Το να μοιράζεσαι τις γνώσεις σου έτσι κι αλλιώς για μένα, είναι στάση ζωής. Και όπως συμβαίνει σε όλες τις αμφίδρομες σχέσεις είναι και μία εξαιρετική ευκαιρία αυτοανάλυσης και αυτογνωσίας.

Η γνώση άλλωστε δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται αντιληπτό με την πρώτη ματιά. Ξεκινά από τα θεμέλια του οικοδομήματος. Και κάπως έτσι λοιπόν, σκάβοντας για να φτάσεις σε αυτά, συνειδητοποιείς το καλό : «αυτό που έχεις καταφέρει» και το κακό : «τα λάθη που έχεις κάνει».

Για το πρώτο φυσικά και αισθάνομαι  περήφανη. Για το δεύτερο απλά... θυμώνω. Όχι γιατί διεκδικώ το αλάθητο αλλά γιατί τα περισσότερα από αυτά είναι, δυστυχώς για μένα, επαναλαμβανόμενα... Τα πιο συχνά;  Να μην θέτω όρια και να μην διεκδικώ τα αυτονόητα.

Σίγουρα παιδικό κατάλοιπο. Σε όποιο κομμάτι της ζωής μου κι αν αφορούσε, πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι το να θέτει κάποιος προϋποθέσεις και κανόνες, να οριοθετεί και να διεκδικεί ακόμα και τα αυτονόητα ήταν ένα είδος αχαριστίας.

Έτσι,  κάθε φορά που συνέβαινε να βρίσκομαι  η «χαμένη» της ιστορίας, αισθανόμουν αδικημένη και αναζητούσα απεγνωσμένα κάπου να ρίξω την ευθύνη .

Είχα άρνηση να παραδεχτώ ότι η δυσάρεστη κατάσταση που βίωνα ήταν αποτέλεσμα δικής μου επιλογής. Η ανησυχία μου μην παρεξηγηθώ, μην φανώ εγωίστρια ή υπερφίαλη. Κι έτσι μετά έτρεχα να μαζέψω τα συντρίμμια. Των συναισθημάτων και όχι μόνο!  Διπλός αγώνας να ξαναβάλω τη ζωή μου στην πορεία που θεωρητικά είχα ορίσει, αναδιοργάνωση μυαλού και ψυχής και πολύς θυμός. Πραγματικό χάσιμο χρόνου δηλαδή, ηρεμίας και γιατί όχι και εξέλιξης.

Κι έτσι, έχοντας μπροστά μου αυτά τα παιδιά, τώρα, στην ανατολή της ζωής τους, μιλώντας για πρέπει και για μη, και αποκαλύπτοντας «μυστικά» μίας πορείας ζωής, αυθόρμητα μου ήρθε μία συμβουλή. «  Μάθετε να διεκδικείτε. Να ορίζετε. Να κάνετε καλούς λογαριασμούς. Οι προσφορές μπορεί να είναι πολλές. Οι επιλογές όμως είναι πάντα δικές μας. Όπως και τα αποτελέσματα τους»

 


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

comments powered by Disqus
Διαφήμιση
Αγάπη:  Το καλύτερο …. «καύσιμο» !

Αγάπη: Το καλύτερο …. «καύσιμο» !

Όταν όλα τα άλλα συναισθήματα σε αφήνουν στην μέση της ...

περισσότερα...
Το πιο πολύτιμο δώρο!

Το πιο πολύτιμο δώρο!

Ποιο είναι αυτό; Κάτι που δεν κοστίζει και είναι ο καλύτερος ...

περισσότερα...
Αχ αυτές οι ανατροπές....

Αχ αυτές οι ανατροπές....

Λένε πως μερικά δευτερόλεπτα αρκούν για να αλλάξουν τη ζωή ...

περισσότερα...
Άφησε χώρο στη ζωή σου...

Άφησε χώρο στη ζωή σου...

Αν φοβάστε τις αλλαγές στη ζωή σας,αν δεν τολμάτε να πάτε ...

περισσότερα...
Καλό Πάσχα!

Καλό Πάσχα!

Το Πάσχα φέτος ήρθε αργά. Καλύτερα. Φεύγουμε από το ...

περισσότερα...
Σελίδα 1 από 2
Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση