Άφησε χώρο στη ζωή σου...

Πέμπτη 03:30,09 Μαΐου 2013
Άφησε χώρο στη ζωή σου...

 

Πριν από αρκετό καιρό, έλαβα ένα καταπληκτικό mail από μία πολύ καλή φίλη. Ήταν ένα μήνυμα που προωθήθηκε σε εκείνη για να κάνει το ίδιο με τη σειρά της σε μένα. Στην αρχή για να είμαι ειλικρινής, δίστασα να το ανοίξω γιατί σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι ένα ακόμα από αυτά τα κουραστικά που λένε κάτι άνευ σημασίας και συ πρέπει να το στείλεις παντού για να έχεις τύχη και διάφορα άλλα χαζά… Μερικά λεπτά αργότερα ενέδωσα στην περιέργεια να το δω.

 

Τίτλος;

 

«Η αρχή του κενού»


Μια σειρά από “moto” γραμμένα όπως έλεγε, από τον συγγραφέα Joseph Newton, πλαισιωμένο από τις ωραιότερες φωτογραφίες που έχω δει…

 

«Έχεις τη συνήθεια να φυλάς άχρηστα πράγματα πιστεύοντας ότι μία μέρα θα τα χρειαστείς;

Έχεις τη συνήθεια να κρατάς μέσα σου κακίες, στενοχώριες, φόβους και άλλα;

Να μην το κάνεις ποτέ. Είναι αντίθετο με την ευημερία σου.

Είναι σημαντικό να αφήσεις χώρο, ένα κενό για να έρθουν καινούρια πράγματα στη ζωή σου. Είναι απαραίτητο να ξεφορτωθείς ότι άχρηστο υπάρχει τόσο μέσα σου όσο και στη ζωή σου προκειμένου να έρθει η ευημερία.

Η δύναμη αυτού του κενού θα απορροφήσει και θα έλξει όλα αυτά που επιθυμείς.

Όταν κρατάς, όταν φυλάς πράγματα υπάρχει πρόβλημα έλλειψης. Απουσίας.

Το πρόβλημα δεν είναι τα αντικείμενα που κρατάς, αλλά το νόημα του να τα κρατάς.

Πιστεύεις ότι αύριο μπορεί να τα χρειαστείς και ίσως τότε να μην έχεις τρόπο να καλύψεις αυτή την ανάγκη σου. Το μήνυμα που στέλνεις είναι ότι δεν εμπιστεύεσαι το αύριο και ότι το καινούριο και το καλύτερο δεν είναι για σένα.»


Και τότε, έφερα στο μυαλό μου στιγμές της ζωής μου. Και επιβεβαίωσα αυτό που ήδη υποπτευόμουνα…. Είμαι άνθρωπος που δένομαι. Δηλώνω περήφανα ότι ανήκω σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων με τους οποίους καταπιάστηκε ο συγγραφέας... Κυριολεκτικά «γραπώνομαι» από ανθρώπους και καταστάσεις. Και μετά σκέφτηκα πιο ψύχραιμα και συνειδητοποίησα ότι όσες φορές, άθελα μου, ή πιο σωστά χωρίς να έχω ένα plan b, όπως λένε, στο μυαλό μου, ακολούθησα τις συμβουλές του Joseph Newton, πάντα δημιουργούσα ένα τεράστιο «κενό». Τρομακτικό στην αρχή, το οποίο στη συνέχεια γέμιζε με εκπληκτικά πράγματα! Όχι κατ' ανάγκη εύκολα ή απολύτως ευχάριστα αλλά σίγουρα μαγικά. Γιατί απλά ήταν …καινούρια!

 

Ακόμα κι αυτή σελίδα που διαβάζετε τώρα είναι αποτέλεσμα αυτού του «κενού» που δημιουργήθηκε στη ζωή μου μετά το τέλος της καθημερινής μου εκπομπής. Και το «κενό» δεν συμπληρώνεται μόνο από μία πρωτόγνωρη για μένα, εξαιρετικά δημιουργική εμπειρία, αλλά συνοδεύεται και από καινούριους ανθρώπους. Όμορφους , γεμάτους! Και μιλάω πάντα για το κομμάτι της ψυχής. Γεμίζει όμως και από ανθρώπους που ήξερα αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω την αξία τους γιατί δεν είχα αφήσει «χώρο» για κείνους μέσα μου!

 

Να σας πω κάτι; Μην φοβάστε τα «κενά». Δημιουργήστε τα. Αλλά ακόμα και αν τα δημιουργούν κάποιοι άλλοι για σας, αιφνιδιάζοντάς σας, μη φοβηθείτε ούτε στιγμή. Αδράξτε την ευκαιρία να δημιουργήσετε το δικό σας «χώρο» για να υποδεχτείτε το καινούριο ακόμα και αν σας ταλαιπωρήσει πολύ. Κανένας δεν είπε ότι η ζωή είναι εύκολη. Ούτε μπορούμε όλοι να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με την ίδια ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Όμως αξίζει τον κόπο. Πιστέψτε το!

 

 

Χριστίνα Λαμπίρη

 

 


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

comments powered by Disqus
Διαφήμιση
Ως εδώ!

Ως εδώ!

Γιατί τελικά το ρητό «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους ...

περισσότερα...
Αγάπη:  Το καλύτερο …. «καύσιμο» !

Αγάπη: Το καλύτερο …. «καύσιμο» !

Όταν όλα τα άλλα συναισθήματα σε αφήνουν στην μέση της ...

περισσότερα...
Το πιο πολύτιμο δώρο!

Το πιο πολύτιμο δώρο!

Ποιο είναι αυτό; Κάτι που δεν κοστίζει και είναι ο καλύτερος ...

περισσότερα...
Αχ αυτές οι ανατροπές....

Αχ αυτές οι ανατροπές....

Λένε πως μερικά δευτερόλεπτα αρκούν για να αλλάξουν τη ζωή ...

περισσότερα...
Καλό Πάσχα!

Καλό Πάσχα!

Το Πάσχα φέτος ήρθε αργά. Καλύτερα. Φεύγουμε από το ...

περισσότερα...
Σελίδα 1 από 2
Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση