Αλέξης Γεωργούλης - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Πέμπτη 20:40,05 Ιουλίου 2012
Αλέξης Γεωργούλης - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Με τον Αλέξη γνωριστήκαμε πριν απο ενάμιση χρονο περίπου. Στην αρχή ήμουν επιφυλακτική μαζί του αλλά πολύ σύντομα με κέρδισε η απλότητα του χαρακτήρα του. Για όσους δεν τον γνωρίζουν προσωπικά, πρόκειται για ένα άνθρωπο ιδιαίτερα ευφυή, με χιούμορ, επικοινωνιακό, που σου δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας και οικειότητας όσο περισσότερο χρόνο περνάς μαζί του.

Το εντυπωσιακό με τον Αλέξη είναι ότι διακατέχεται απο έντονα συναισθήματα, που γίνονται εύκολα αντιληπτά, τα οποία όμως δεν επιτρέπει να μπουν ως εμπόδιο στην απόλυτη εκλογίκευση της σκέψης του όταν παίρνει σημαντικές αποφάσεις τόσο για την προσωπική του ζωή όσο και για την καριέρα του. Την τελευταία εβδομάδα έχω μιλήσει τρεις φορές μαζί του και τον έχω πετύχει σε τρεις διαφορετικές χώρες. Σήμερα βρίσκεται στην Κύπρο.

- Ξέρουμε ότι αγαπάς το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Πώς και δεν κανόνισες να έρθεις λίγο νωρίτερα για να περάσεις περισσότερο χρόνο εδώ; (βρέθηκε Ελλάδα για λιγότερο απο 48 ώρες)


Στο μυαλό μου είσαι; Κανόνισα να περάσω τον Αύγουστο στην Ελλάδα. Πρώτα η δουλειά μετά η διασκέδαση...! (γελάει) ...Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τις 4 Ιουνίου έπρεπε να βρίσκομαι στο Λος Αντζελες για το LA Greek Film Festival. Συμμετείχα σε μια ταινία που έπαιρνε μέρος, με τίτλο ΅A Green Story΅.

-Πες μας λίγα λόγια για αυτή την ταινία.


Η ταινία πραγματεύεται τη βιογραφία ενός Έλληνα ( του Ευτύχη Βλαχάκη) που έφυγε από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Κρήτη σε ηλικία 15 χρονών για να κυνηγήσει τα όνειρά του με εφόδια το πείσμα του και 20 δολάρια...

-Επίκαιρο θέμα...


Πιστεύω ότι είναι και επίκαιρο και διαχρονικό: ότι κυνηγάει τα όνειρά του είναι διαχρονικό, ότι όμως τα κυνηγάει με 20 δολάρια κεφάλαιο ναι, πιστεύω ότι είναι επίκαιρο.

- Ο δικός σου ρόλος στην ταινία ποιος είναι;


Κάνω έναν από τους ανθρώπους του στενού κύκλου του Ε. Βλαχάκη.

-Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχεις σε χολιγουντιανή παραγωγή. Πώς είναι να δουλεύεις στην Μέκκα του κινηματογράφου με μεγάλα ονόματα συντελεστών και ηθοποιούς όπως η Nia Vardalos, ο Billy Zane, ο Malcolm McDowell και Richard Dreyfuss;


Διασκεδάζω τρομερά το γεγονός ότι έχω αυτή την ευκαιρία. Νιώθω πολύ τυχερός που μπορώ να ασκώ ένα τόσο προσωπικό επάγγελμα σε διεθνές επίπεδο.

- Και τώρα για ποιο λόγο βρίσκεσαι Κύπρο;


Ήρθα για να κάνω μια παράσταση. Το ΅after miss Julie΅. Ηθελα πολύ να κάνω αυτόν το ρόλο (τον Τζον). Το έργο ασχολείται μεταξύ άλλων, με τη διαφορά των κοινωνικών τάξεων και μέσω του Τζον μου δίνεται η ευκαιρία δώσω τη άποψη από τη δική μου οπτική γωνία.

-Υπάρχουν στοιχεία του χαρακτήρα του John που ταυτίζεσαι μαζί του;

Κάθε φορά που προσεγγίζω ένα ρόλο κοιτώ να βρω τα θετικά του στοιχεία και μόνο. Ακόμη κι αν οι πράξεις του είναι χείριστες προσπαθώ και βρίσκω θετικές εκφάνσεις. Γι' αυτό, δε θα σου πω πόσο τέλειος, ετοιμόλογος καπάτσος και αψεγάδιαστος είναι...! (γελάει)

-Άρα πρόκειται για ένα κόντρα ρόλο;


Ακριβώς! κόντρα πλακέ!

-Ο ρόλος σου στο θέατρο φέτος είναι τρομερά απαιτητικός. Πρόκειται για ένα ακραίο ερωτικό παιχνίδι, που σε θέλει να βρίσκεσαι ανάμεσα στο μίσος και την αγάπη, το πάθος και την απέχθεια, να προσπαθείς να ταπεινώσεις τη στιγμή που ο ίδιος είσαι ταπεινωμένος και φοβισμένος, γενικότερα υποδύεσαι ένα άκρως δραματικό πρόσωπο που αγγίζει τα όρια του τραγικού. Η δυσκολία του ρόλου σε αγχώνει ή το αντιμετωπίζεις και αυτό με απλά μαθηματικά;


Δεν με αγχώνει η προσέγγιση σε ένα ρόλο, με ιντριγκάρει. Δεν είναι εύκολο. Είναι δύσκολο αλλά είναι απλό. Θα έλεγα ότι κάθε προσέγγιση σε ένα ρόλο είναι τόσο απλή ή πολύπλοκη διαδικασία όσο η προσέγγιση και σύγκλιση δύο ανθρώπων, του ρόλου και του ηθοποιού.

-Εσύ έχεις νοιώσει ποτέ τόσο έντονα αντικρουόμενα συναισθήματα σε μια σχέση;


Έχω νιώσει, με τα δικά μου μέτρα και σταθμά, πολύ έντονα συναισθήματα που πολλές φορές τα θεώρησα αντικρουόμενα... Τώρα αυτό το θεωρώ ευτύχημα! Το ότι μια σχέση με έκανε να μη νοιάζομαι αν χάσω τη ζωή μου -ευτυχώς για λίγο- με έκανε να αναθεωρήσω και να βελτιώσω όλη μου τη φιλοσοφία για τη ζωή.

-Ο ήρωας που θα υποδυθείς στην παράσταση, φτάνει σε ακραίες καταστάσεις για να πετύχει αυτό που θέλει. Εσύ είσαι απο τους ανθρώπους που λένε «θα έκανα τα πάντα γι αυτό»;


Νομίζω ότι η ισορροπία είναι πιο σημαντική από τη νίκη... Δηλαδή δεν θα έδινα τα πάντα για να κατακτήσω κάτι... εκτός αν αυτό το κάτι είναι τα πάντα.

-Έχεις κάνει κάτι για το οποίο «ντρέπεσαι»;


Ντρέπομαι να σου πω!

-Πιστεύεις ότι είσαι καλός σύντροφος;


Αν πίστευα ότι ήμουν κακός σύντροφος, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα συνέχιζα να είμαι σύντροφος;

-Θες να μου πεις οτι αυτή τη στιγμή είσαι σε κάποια σχέση;


Θα μπορούσα....

-Πιστεύεις ότι θα γίνεις καλός πατέρας; Πώς έχεις την εικόνα της οικογένειας που θα δημιουργούσες;


Αν γινόμουν πατέρας θα αφιέρωνα όλο μου τον εαυτό στην οικογένειά μου. Η οικογένεια, για μένα, είναι ο πιο σημαντικός θεσμός για μια κοινωνία. Στις μέρες μας όμως βάλλεται σθεναρά από πολλές πλευρές.

-Είσαι καλός φίλος;


Αυτό μόνο οι φίλοι μου μπορούν να στο πουν. Πιστεύω, ότι η φιλία είναι από τις πιο σημαντικές αξίες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Η φιλία είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για μια ευτυχισμένη ζωή.

-Έχεις πολλούς φίλους;


Αρκετούς! Οι περισσότεροι είναι από τα παιδικά μου χρόνια. Ίσως να είχανε περισσότερες πληροφορίες να σου δώσουν για μένα παρά εγώ.

- Ξέρω ότι έχεις πολλούς «φίλους» στο facebook . Ποια είναι η σχέση σου με τα social mediα ; Χειρίζεσαι ο ίδιος τη σελίδα σου ή κάποιος manager;


Η σχέση μου με τα social media είναι τόση ...όση μου επιτρέπει ο χρόνος! Τη

σελίδα μου, τη χειρίζομαι κυρίως εγώ... Απαντάω σε πολλά μηνύματα αλλά όχι σε όλα. Θα ήθελα να απαντάω σε όλα και να συνομιλήσω με έναν έναν ξεχωριστά αλλά δεν έχω το χρόνο να είμαι τόσο συχνά online.

-Ποιες είναι οι αγαπημένες σου συνήθειες ;


Να φιλοσοφώ τα πράγματα με τους φίλους μου, να παίζω κιθάρα, να προφταίνω την Ανατολή και τη Δύση!

-Τώρα που μίλησες για φιλοσοφία, πολλοί διάσημοι στο Χόλλυγουντ ακολουθούν διάφορες φιλοσοφίες. Για παράδειγμα ο Τομ Κρουζ είναι οπαδός της Σαιντολογίας και η Μαντόνα της Καμπάλα. Το έχεις κάνει κι εσύ ή θα το έκανες;


Αυτά είναι εργαλεία ή μέθοδοι που προτείνονται από διάφορες φιλοσοφίες/θρησκείες για να βοηθήσουν τον άνθρωπο να έρθει πιο κοντά στο θείο. Πιστεύω ότι εμένα μου ταιριάζει το ρητό που πολλοί δάσκαλοι της υποκριτικής λένε: there's only one method the 'no method'. Αυτό σημαίνει ότι είμαι ανοιχτός σε όλα και έτοιμος για εξερεύνηση.

- Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας, να τολμήσω να σε πω τυχερό που μπορείς και εργάζεσαι χειμώνα - καλοκαίρι και μάλιστα εκτός Ελλάδος την ίδια στιγμή που πολλοί συνάδελφοι σου, όπως ακούγεται δεν γνωρίζουν πότε και αν θα πληρωθούν για τη δουλειά τους;


Μηδένα προ του τέλους μακάριζε.

-Πώς δέχεσαι τις κριτικές πάνω στη δουλειά σου;


Προσπαθώ πάντα να δω τι κρύβεται πίσω από κάθε κριτική είτε είναι καλή είτε κακή. Αλλά επειδή δεν τα καταφέρνω και πολύ καλά σ' αυτό και με επηρεάζουν κρατώ απόσταση και αποφεύγω να έρχομαι αντιμέτωπος μαζί τους.

-Υπήρξε κάποια στιγμή που λύγισες, που έπιασες πάτο και είπες «τα παρατάω»; Δεν αναφέρομαι μόνο επαγγελματικά αλλά γενικότερα.


Υπήρξαν στιγμές που πέρασα πολύ δύσκολα, που έκανα λάθη, που αναγκάστηκα να τα πληρώσω και ξέρω ότι πρόκειται να ξαναέρθουν νέες... Δεν φοβάμαι να τις βιώσω όσο ξέρω ότι θα τις ζήσω. Όσο υπάρχει το ταξίδι οι άνθρωποι θα είμαστε κερδισμένοι.

-Ποιο είναι λοιπόν αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα σου που σε έχει βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές και μπόρεσες να συνεχίσεις;


Το να φιλοσοφώ τα πράγματα και να πιστεύω σ' αυτά που η ψυχή μου χαίρεται.

-Έχεις βιώσει την αποτυχία, και αν ναι πώς τη διαχειρίστηκες;


Και βέβαια έχω βιώσει αποτυχίες όπως όλοι μας φαντάζομαι. Ο τρόπος της αντιμετώπισης μας κάνει διαφορετικούς. Προσπαθώ να ξεχωρίζω και να εστιάζω πάνω στα θετικά μιας κατάστασης, όπως σου είχα αναφέρει ότι κάνω για να προσεγγίσω ένα ρόλο. Αυτό είναι ένα από το πιο σημαντικά πράγματα που έχω αποκομίσει λόγω του επαγγέλματος μου. Βέβαια υπάρχουν κι εξαιρέσεις... που χάνεις τη μπάλα, ω εεε ωω! (γελάει)

-Τι εικόνα έχεις για τον ευατό σου; Πώς θα τον περιέγραφες;


Κάνεις πως δε βλέπεις, ε; (γελάει). Δεν έχω κάνει ακόμη, κι ούτε σκοπεύω σύντομα να κάνω, απογραφή της ζωής μου για να ξέρω ποιος είμαι ώστε να έχω εικόνα του εαυτού μου που να μπορώ να σου πω. Εδώ δε μ' αρέσει να χαρακτηρίζω τους άλλους, θα χαρακτηρίσω εμένα; Τι μου 'κανα; γιατί;

-Εφ όσον μιλήσαμε για το χαρακτήρα πες μου πως εσύ αντιμετωπίζεις το θέμα της εμφανισής σου. Έχεις χαρακτηριστεί ως ΅jeune premier", "sex symbol" και μεγαλώνοντας, ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες της ελληνικής showbiz.


Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια...

-Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα, αλλα δεν εκφράζω την προσωπική μου άποψη. Είναι η άποψη που έχει ο περισσότερος κόσμος για σένα.

....και πάλι σε ευχαριστώ!!

-Θεωρείς ότι η εξωτερική σου εμφάνιση σε έχει βοηθήσει στην καριέρα σου μέχρι τώρα;


Η εμφάνιση ενός ηθοποιού είναι ενα εργαλείο στη δουλειά του, ένα σημαντικό εργαλείο, και όπως όλα τα εργαλεία η βοήθεια που μπορούν να σου προσφέρουν ή όχι, εξαρτάται απο τη χρήση που τους κάνεις ...

- Αν δεν κάνω λάθος κάποια στιγμή στη ζωή σου υπήρξες υπέρβαρος. Ένιωσες τότε «ρατσισμό», απόρριψη ή απογοήτευση;


Τι εννοείς υπέρβαρος; Έφτασα γύρω στα 105 κιλά δε θυμάμαι με ακρίβεια...

( ...προσπαθώ να το ξεχάσω) και έχω ύψος 1.84... Δεν αντιμετώπισα ρατσισμό γιατί δεν υπήρχε λόγος. 20 - 30 κιλάκια πάνω δεν το θεωρείς πάρα πολύ... Καλό είναι να μην τα έχεις, αλλά αν συμβαίνει τι να κάνουμε;

-Ζώντας στο Λ.Α. όπου οι περισσότεροι είναι μέσα στις πλαστικές, εσύ θεωρείς οτι αυτή η ματαιοδοξία του να είμαστε όλοι νέοι και αψεγάδιαστοι είναι κάτι όμορφο ή χάνουμε την ουσία της ζωής;


Χάνουμε την ουσία της ζωής. Αυτό που συμβαίνει στο Λ.Α. δεν είναι μια προσπάθεια για να «διορθώσω δυσαρμονίες ή ψεγάδια», αλλά μια απόδειξη ότι σήμερα, η επιφάνεια γίνεται πιο σημαντική από το περιεχόμενο.

-Θα έκανες ποτέ κάποια πλαστική επέμβαση για να αλλάξεις την εμφάνιση σου;


Δεν ξέρω δεν το έχω σκεφτεί. Πάντως δεν είμαι εναντίον τέτοιου είδους επεμβάσεων. Η αισθητική είναι υποκειμενική και ο καθένας μπορεί και πρέπει να έχει την άποψή του. Αρκεί να είναι σίγουρος ότι η επιθυμία ο είναι δική του και όχι το αποτέλεσμα μιας πλύσης εγκεφάλου ή παραπλάνησης από τα διαφημιστικά μέσα που λουζόμαστε καθημερινά.

-Πώς βλέπεις τη σημερινή οικονομικό-πολιτική κατάσταση της χώρας;


Η πορεία φαίνεται μονόδρομος αλλά νομίζω ότι υπάρχουν κι άλλες όψεις του νομίσματος. Δυστυχώς, η χώρα πάσχει από ενημέρωση!

-Τι θα συμβούλευες κάποιον νέο που τώρα ξεκινάει τη ζωή του και νιώθει ότι δεν υπάρχει ελπίδα;


«Νιώθω ότι δεν υπάρχει ελπίδα» μου ακούγεται πολύ παθητικό και αόριστο. Χαοτικό. Θα έλεγα ότι πρέπει να γίνουμε πιο προσεκτικοί και διεισδυτικοί στα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας. «Νιώθω ότι δεν υπάρχει ελπίδα» δηλώνει παραίτηση πράγμα παράταιρο για έναν νέο. Μου θυμίζει στη δικιά μου εποχή το «βαριέμαι». Δεν ευθύνεται ο νέος γι' αυτό. Είναι απόρροια του οικονομικο-κοινωνικού συστήματος που ζούμε, αλλά δεν το βάζουμε κάτω δε χάνουμε την ελπίδα μας, δεν αφήνουμε την ενέργειά μας να χαθεί. Μην αγοράζεις από την κατάθλιψη που βρέχει στις μέρες μας, προστατέψου.

-Μου αρέσει όπως προσεγγίζεις το θέμα και το οτι στέλνεις ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους νέους ...


-Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί σου στόχοι για το μέλλον;


Δουλεύω πάνω σε ένα σενάριο -ως σεναριογράφος- το οποίο θέλω να κάνω ταινία.

- Σκέπτεσαι να την κανεις εδώ ή στην Αμέρικη;


Επειδή έχει ελληνικό στοιχείο θα μπορούσε να μοιραστεί και στις δύο χώρες...Και εδώ και στην Αμερική!

-Έχοντας ζήσει και εργαστεί στο Λ.Α., νομίζεις ότι θα μπορούσες να επιστρέψεις και να εργαστείς μόνιμα στην Ελλάδα;


Δεν έχω φύγει από την Ελλάδα.... Μοιράζομαι το χρόνο και εδώ και εκεί.... Όπως σου είπα διασκεδάζω να δουλεύω στο Χόλλυγουντ αλλά δεν αποκλείω και δουλειές εδώ!!

Και κάπου εδώ... πρέπει να τον αφήσουμε για να συνεχίσει τις πρόβες του...

Αλέξη, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για το χρόνο που έκλεψες και μου αφιέρωσες για να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Μα πάνω απο όλα θέλω να σε ευχαριστήσω που είσαι φίλος μου... Γιατί ναι, ο Αλέξης έχει όλα αυτά τα στοιχεία που αξίζει να είναι φίλος σου.

Νάνσυ Παπαζώη

n.papazoi@lampiri.gr


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

comments powered by Disqus
Διαφήμιση
Θοδωρής Χατζηθεοδώρου

Θοδωρής Χατζηθεοδώρου

Ο διάσημος πολίστας μιλάει για τα παιδικά του όνειρα, τις ...

περισσότερα...
Μιχάλης Σηφάκης

Μιχάλης Σηφάκης

  Ο γοητευτικός τερματοφύλακας της εθνικής Ελλάδος μιλάει ...

περισσότερα...
Μιχάλης Σηφάκης

Μιχάλης Σηφάκης

Ο γοητευτικός τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος, μας μιλά ...

περισσότερα...
Βήματα στην άμμο

Βήματα στην άμμο

Αν-Νταφιν Ζιλιάν. Όταν η δύναμη και η αγάπη δαμάζει τον πόνο ...

περισσότερα...
Βήματα στην άμμο

Βήματα στην άμμο

  Αν-Νταφιν Ζιλιάν. Όταν η δύναμη και η αγάπη δαμάζει τον πόνο ...

περισσότερα...
Σελίδα 1 από 2
Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση