Κρέμα καραμελέ με καρύδα

Δευτέρα 02:15,03 Μαρτίου 2014
Κρέμα καραμελέ με καρύδα

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ


Για την καραμέλα,

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

¼ φλιτζάνι του τσαγιού νερό

¼ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Για την κρέμα,

6 αβγά

1 κουτί γάλα καρύδας

1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη Ινδική καρύδα

¾ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουτί γάλα εβαπορέ

3 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και τον χυμό του πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι. Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν ανοιχτό ξανθό σιρόπι καραμέλας.

2. Μοιράζουμε την καραμέλα σε ατομικές φορμίτσες.

3. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 175ο C.

4. Γεμίζουμε με νερό το ταψί του φούρνου μας, τόσο, όσο να φτάνει στην μέση από τις φορμίτσες μας.

5. Χτυπάμε καλά σε ένα μπολ με το μιξεράκι χειρός, τα αβγά με το γάλα καρύδας, την τριμμένη καρύδα, το ξύσμα του πορτοκαλιού, την ζάχαρη, το εβαπορέ και το κορν-φλάουρ.

6. Γεμίζουμε τις φορμίτσες και τις φουρνίζουμε για 40-50 λεπτά.

7. Τις ξεφουρνίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως, τις αναποδογυρίζουμε στο πιάτο και τις σερβίρουμε.

Ανθή Λαμπίρη


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

comments powered by Disqus
Διαφήμιση
Φοντύ σοκολάτας με φρούτα

Φοντύ σοκολάτας με φρούτα

  Όμορφο, γρήγορο και παρεΐστικο το φοντύ μας για σήμερα.

περισσότερα...
Frozen yogurt φράουλα με 3 τρόπους

Frozen yogurt φράουλα με 3 τρόπους

  Η εποχή της φράουλας, είναι από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο. Η ...

περισσότερα...
Νηστίσιμο κέικ κανέλας

Νηστίσιμο κέικ κανέλας

  Νηστίσιμο σημαίνει, ότι δεν έχει αβγά, βούτυρο και γάλα. ...

περισσότερα...
Μήλα στον φούρνο

Μήλα στον φούρνο

  Με 6 μήλα, εξασφαλίσαμε και το γλυκό μας για σήμερα!  

περισσότερα...
Ροζ γλυκάκια για την ημέρα των ερωτευμένων!

Ροζ γλυκάκια για την ημέρα των ερωτευμένων!

  Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, μας δίνει ακόμα μια ...

περισσότερα...
Σελίδα 1 από 14
Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση