Dental facelift: Ο σωστός τρόπος για να αποκτήσετε εκτυφλωτικό χαμόγελο!

Δευτέρα 03:45,03 Μαρτίου 2014
Dental facelift: Ο σωστός τρόπος για να αποκτήσετε εκτυφλωτικό χαμόγελο!

Ξέρετε πως μπορείτε να ανανεωθείτε χωρίς να κάνετε κάποια χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο, εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα; Η Ελένη Γκίζα, χειρουργός οδοντίατρος, εξειδικευμένη στην αισθητική και επανορθωτική οδοντιατρική μιλάει στην Ευγενία Καλτεζιώτη για όλες τις σύγχρονες μεθόδους.

Τι είναι το Dentalfacelift?


Είναι το lifting {ανακατασκευή} δοντιών και απευθύνεται σε όσους έχουν υποστεί αλλοιώσεις, μετά από χρόνιο τρίξιμο των δοντιών, σε συνδυασμό με το πέρασμα του χρόνου.

Πολλές φορές τα δόντια επιβαρύνονται από ελλιπή στοματική φροντίδα, που έχει ως αποτέλεσμα πολλά σφραγίσματα, κάποια από τα οποία μπορεί και να έχουν κιτρινίσει ή να έχουν δυσχρωμίες. Όταν ξεκινάμε να «τρίζουμε» τα δόντια μας από μικρή ηλικία, κατά τη διάρκεια του ύπνου ή άλλων δραστηριοτήτων, τότε επιταχύνουμε την αποτριβή των δοντιών και σύντομα το πρόσωπο δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου μεγαλύτερου σε ηλικία, γιατί πλησιάζει η άνω με την κάτω γνάθο, οι γωνίες του προσώπου γέρνουν προς τα κάτω, δίνοντας μας μια «λυπημένη» όψη.

-Ποια είναι τα συμπτώματα;


Ξεκινούν συνήθως υποσυνείδητα σε περιόδους άγχους, όπως π.χ εξεταστικές περίοδοι κλπ. Τα εξωτερικά συμπτώματα αρχικά είναι το σφίξιμο ή το τρίξιμο των δοντιών κατά τη διάρκεια του ύπνου, όπου δεν ελέγχονται συνειδητά οι κινήσεις.

Οι μύες ατροφούν και τα ζυγωματικά δεν είναι τόσο έντονα, διότι τα μάγουλα γίνονται πιο επίπεδα και το πρόσωπο δείχνει πιο σκελετωμένο. Οι συνέπειες που μπορεί να έχει το σφίξιμο ή τρίξιμο των δοντιών είναι συνεχής καταστροφή των μασητικών και κοπτικών επιφανειών των δοντιών, πόνος στις αρθρώσεις, στους γύρω ιστούς και σε άλλους μύες, λόγω της συστολής των μυών, προβλήματα λειτουργικά και αισθητικά.

-Τι μπορούμε να κάνουμε;


Το dentalfacelift είναι μια μέθοδος αντιγήρανσης, που απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες, που ανεξάρτητα από την ηλικία τους θέλουν ένα πιο νεανικό χαμόγελο, είτε κρατώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, είτε παρεμβαίνοντας περισσότερο, πάντα όμως μετά από προσεκτικό σχεδιασμό και με εξατομικευμένη προσέγγιση.

Σε κάποιες περιπτώσεις ένα μόνο ραντεβού είναι αρκετό για να έχουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις χρειάζονται περισσότερα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι είτε όψεις ρητίνης, είτε όψεις πορσελάνης, οι οποίες εναρμονίζονται απόλυτα με τα παρακείμενα δόντια και διατηρούνται στις οδοντοστοιχίες ακόμη και για 15 χρόνια. Ο στόχος είναι πάντα ένα νεανικό και ελκυστικό χαμόγελο που θα μας δώσει αυτοπεποίθηση, αλλά και αντοχή και διάρκεια στο χρόνο.

Για να εξασφαλίσουμε καλύτερα αποτελέσματα τοποθετούμε ένα νάρθηκα στα δόντια για κάποιο διάστημα, τις νυχτερινές ώρες, που δίνει την ευκαιρία στο στοματογναθικό σύστημα να ηρεμίσει, εμποδίζοντας την επαφή των πάνω και των κάτω δοντιών.

Με τον τρόπο αυτό εμποδίζεται η περαιτέρω καταστροφή τους και προστατεύονται οι εργασίες αποκατάστασης των δοντιών.

Ταυτόχρονα, με τη χρήση αυτού του νάρθηκα, αρχίζουν να εξαφανίζονται οι πονοκέφαλοι, η ευαισθησία και οι πόνοι στις γνάθους, στον αυχένα και στους ώμους.

Επεμβαίνοντας στα πίσω και στα μπροστινά δόντια ξανακερδίζοντας την κάθετη διάσταση, οι μύες δυναμώνουν ξανά, το δέρμα τεντώνεται και τα δόντια φαίνονται και πάλι όπως ακριβώς στους πιο νέους ανθρώπους.

Ευγενία Καλτεζώτη


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

comments powered by Disqus
Διαφήμιση
Σβήστε τις ρυτίδες με ρετινόλη!

Σβήστε τις ρυτίδες με ρετινόλη!

  Η ρετινόλη θεωρείται η βασίλισσα της αντιγήρανσης: Σβήνει ...

περισσότερα...
Μικρά μυστικά για το κρύο

Μικρά μυστικά για το κρύο

  Δείτε με ποιους εύκολους και κυρίως, οικονομικούς τρόπους, ...

περισσότερα...
Είστε πιο όμορφη απ’ όσο νομίζετε

Είστε πιο όμορφη απ’ όσο νομίζετε

Ο τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες περιγράφουν τον εαυτό τους, ...

περισσότερα...
Τα κόλπα των stars για λαμπερά μαλλιά!

Τα κόλπα των stars για λαμπερά μαλλιά!

Δείτε τα παράξενα... τρικ που χρησιμοποιούν οι celebrities αλλά, ...

περισσότερα...
5 πράγματα που χρειάζεται το πρόσωπό σας καθημερινά

5 πράγματα που χρειάζεται το πρόσωπό σας καθημερινά

Διαβάστε τι δεν πρέπει ποτέ να... παραλείπετε από την ...

περισσότερα...
Σελίδα 1 από 19
Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση